LEERLINGEN

Heeft u kinderen die graag een instrument willen leren bespelen bij Harmonie de Bazuin of bent u zelf van plan om een instrument te gaan leren spelen?

Harmonie de Bazuin heeft een contactpersoon die alle zaken rondom de leerling begeleidt.

Dit is Miriam Rovers.

Na contact met haar zijn er verschillende mogelijkheden:

Zo kan de leerling beginnen met blokfluitles, vooral voor de hele jonge kinderen onder ons. Deze worden verzorgd door Monique Eijer en Damaris Israel. De leerlingen van de blokfluitgroep volgen een zgn. IVO – opleiding = theorie & blokfluit (instrumentaal vormend onderwijs).Het is de bedoeling dat de leerling op deze manier voor hij aan zijn daadwerkelijke muzikale opleiding begint vaardigheid krijgt in (basis) ritmiek en toonvorming. Door het gezellige karakter van deze lessen wordt de leerling gemotiveerd en klaar gestoomd voor de muziekschool.

Er kan echter ook meteen begonnen worden met het bespelen van een instrument.

De keuze van het instrument is vaak moeilijk, schroom daarom niet om naar onze open repetities te komen kijken. Hier kan de leerling kennis maken met verschillende instrumenten, wij zullen hier ook advies en informatie over geven.

Heb je al een instrument gevonden dat je wilt bespelen, dan zal Harmonie de Bazuin, in de meeste gevallen een instrument in bruikleen geven. Gezien het feit dat de bezetting van een korps in bepaalde proporties moet worden ingevuld is de keuze van het instrument altijd in overleg met het bestuur van de harmonie. Heeft U al een eigen instrument dan mag die altijd gebruikt worden, hierover zijn ook afspraken gemaakt omtrent reparatie en schade.

Daarna volgt een instrumentale opleiding via de muziekschool of een particuliere leraar in dienst van de vereniging. Voor de saxofonisten en klarinettisten heeft de harmonie een eigen deskundige leraar ter hand genomen, Dhr. H. Hoefnagels.  De overige instrumenten krijgen les op de muziekschool. De Harmonie De Bazuin komt een heel eind tegemoet in de kosten. De leerling of ouders van de leerling betalen een maandelijkse contributie. Wanneer de leerling voldoende vaardigheid heeft met het instrument of na een succesvol afgerond Hafa B examen, mag deze voorspelen voor de dirigent. Wanneer deze het niveau van de leerling voldoende acht mag deze plaatsnemen in het orkest. Uiteraard vindt verdere begeleiding plaats door de collega’s van de betreffende instrumenten. De leerling mag (wordt aangeraden) doorgaan met zijn muzikale opleiding op de muziekschool, tot 18 jaar. Na het 18de levensjaar mag de leerling uiteraard doorgaan met studeren, maar zullen de kosten hiervoor zelf bekostigd moeten worden.

We gaan er van uit dat als je lid wordt van de vereniging je uiteindelijke doel is om mee te kunnen spelen met het orkest. Sinds 2012 heeft Harmonie de Bazuin ook een leerlingorkest, de opstapgroep, waarin beginnende muzikanten van alle leeftijden gezamenlijk musiceren. De opstapgroep staat onder leiding van Miriam Rovers.

Het doel van de opstapgroep: Het laten wennen van leerlingen aan het samenspelen in groepsverband, en een brug te slaan tussen leerling, muzikant en dirigent. Door deze lessen komen de leerlingen op een niveau dat ze op een prettige wijze kunnen instromen in het harmonieorkest.

De opstapgroep zal zich meerder keren per jaar laten horen aan het publiek. Veelal zullen zij het concert openen waarna het grote orkest het programma vervolgt.

De repetities van de opstapgroep vinden plaats op zaterdag van 17.00 tot 18.00uur. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Miriam